Na vsebino

Zabavaj se v mestu: prišel je tudi Miklavž

V najbolj prazničen mesec v letu so v Črnomlju vstopili z dogodkom Zabavaj se v mestu, ki so ga letos povezali skupaj s Ta veselim dnevom kulture in pripravili pestro sobotno popoldne, ki je zaradi kislega vremena tokrat potekalo v Kulturnem domu Črnomelj.

Pestro dogajanje je privabilo lepo število obiskovalcev, predvsem družin z otroki. Ti so se lahko na stojnicah pred črnomaljskim hramom kulture pogreli in posladkali s kuhančkom, čajem, palačinkami, vaflji in ostalimi dobrotami. Preostali del Miklavževe tržnice pa jih je pričakal v avli Kulturnega doma. Tržnica je bila polna krasnih rokodelskih izdelkov, različnih lokalnih pridelkov, sladkih dobrot, suhomesnih izdelkov z degustacijo in ostalo ponudbo.

V prvem delu programa so z recitacijami in plesnimi predstavami nastopili Twirling klub Spin Bela krajina, recitatorji OŠ Mirana Jarca in plesno društvo Arabeska. Otroci so uživali ob čarovniški predstavi »Take praznične« čarovnika Sam Sebastiana, ki je pričaral praznično vzdušje.

Po nagovoru župana Andreja Kavška je sledilo odštevanje do prižiga novoletnih lučk. Na odru se je prižgala sijoča krogla, Črnomelj pa je zažarel v soju prazničnih luči, v katerih lahko uživate ob večernem sprehodu skozi staro mestno jedro.

Otroke je razveselil tudi prihod Miklavža v spremstvu angelčkov in parklja, z modrimi mislimi, iskrenostjo in brezčasno glasbo s pozitivnimi ter navdihujočimi besedili pa je za zaključek dogodka poskrbel legendarni slovenski kantavtor Adi Smolar.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj