Na vsebino

Za večjo varnost šolarjev v Marindolu in Miličih

Opozorilni sistem Busko v Marindolu ...
Opozorilni sistem Busko v Marindolu ...

Z željo po zagotovitvi varnejših šolskih poti in skupnih šolskih prevozov, so šolski postajališči v Marindolu in Miličih opremili z aktivnim opozorilnim sistemom Busko, ki voznike opozarja o prisotnosti otrok na postajališču. Hkrati bodo v prihodnjih dneh na obeh postajališčih postavili tudi solarne luči, ki bodo še dodatno osvetljevale šolska čakališča.

"Zagotavljanje varnih šolskih postajališč je osnova, da se lahko otroci varno vozijo v šolo z organiziranim skupnim šolskim prevozom. Posledično se bo zmanjšala prometna gneča v bližini šol, povečala se bo prometna varnost, s tem pa tudi prispevamo k čistejšemu in bolj zdravemu okolju," ob tem sporočajo z Občine Črnomelj.

Postavljena aktivna opozorilna sistema sta del aktivnosti, ki jih Občina Črnomelj izvaja v letošnjem Evropskem tednu mobilnosti, financirana pa sta iz sklada za podnebne spremembe pri ministrstvu za okolje in prostor.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj