Na vsebino

Za nami je prvi VirejFest

Virej je pojem slovanske mitologije.
Virej je bivališče Velesa, slovanskega boga podzemlja in vojne, a hkrati je prostor večne pomladi. Tamkaj ni zime, ni ozebe, mraza in smrti, temveč večno cvetenje, zelenje in čista življenjska moč.

Tudi letos, kakor vsako leto v času Jurjevanja, so ekipe Kluba belokranjskih študentov, Mladinskega centra BIT in Mladinskega kulturnega kluba Bele krajine organizirale dva večera odlične glasbe in sprostitve v črnomaljskem grajskem atriju. Prvič pod imenom VirejFest so se lahko obiskovalci po večernem kulturnem programu na glavnem odru najstarejšega folklornega festivala v Sloveniji zabavali ob zvokih odličnih glasbenih skupin. V petek so namreč plesali v ritmu prepleta jazza, groovea, reggaea in fusion glasbe s punk odnosom devetčlanske skupine Generator ter ritmih pivške glasbene skupine Ana Pupedan v sodelovanju z Janijem Kovačičem. V soboto pa se je po atriju razvnela glasba skupin Čao Portorož in Koala Voice. Slednja se je kljub svoji mladosti hitro povzpela na vrh slovenskega rock'n'rolla in obnorela slovenske ljubitelje kvalitetne glasbe. Tako se je na sobotni večer Jurjevanja poln atrij zabaval ob rock'n'rollu in obiskovalci so lahko ob dobri glasbi uživali v izjemnem poletnem ambientu. VirejFest je tako nedvomno uspel in pod novim imenom pričaral posebno vzdušje, mlada ekipa pa je zopet poskrbela, da je festival stopil še na stopničko višje. Tradicija se nadaljuje.

Več o odličnem vzdušju obeh večerov si lahko pogledate v fotografijah. Se vidimo naslednje leto na drugem VirejFestu!

Vir: PR Kluba belokranjskih študentov

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj