Na vsebino

Z godbo v novo leto

Minulo soboto se je v Športni dvorani Osnovne šole Metlika odvil že 21. tradicionalni božično-novoletni koncert Z godbo v novo leto, ki ga je pred okrog 300 gledalci in poslušalci izvedlo 46 članov Mestne godbe Metlika.

V dobri 2 uri trajajočem koncertu so godbeniki zaigrali 14 skladb različnih žanrov, od koncertnih do filmskih skladb, od slovenskih zimzelenih do dalmatinskih, pa od pop latinoskladb do trobentaških polk in valčkov.

Predstavili so se tokratni solisti Mestne godbe Metlika, in sicer Eva Janžekovič na flavti s skladbo Zato sem noro te ljubila, Žan Vlašič na klarinetu v Avsenikovem potpuriju ter Luka Škof in Janez Janžekovič na trobentah s skladbo Trompeten in den Bergen.

Koncert so popestrili tudi gostje. Skupaj z godbo se je predstavila 15-letna izjemna pevka Viviana Kukar, ki je zapela pesmi All I want for Christmas in medley Gloria Esteffete. S semiških koncev so v goste prišli Oktet Konda, ki letos praznuje 15-letnico delovanja. Ob spremljavi godbe so zapeli dalmatinske pesmi Moj lipi andjele in Vilo moja ter že ponarodelo skladbo Venček uspešnic Modrijanov.

Koncertni program je povezovala izjemna Mama Manka, ki je animirala občinstvo z dovtipi in šalami ter s pevskimi sposobnostmi.

Med programom je spregovoril tudi župan občine Metlika Darko Zevnik, ki je zaželel vsem prisotnim prijetne praznike ter uspešno novo leto 2017.

Mestna godba Metlika in predsednik Janez Janžekovič se zahvaljujeta poslušalcem za obisk ter vsem sponzorjem in prijateljem godbe za podporo in zaupanje, obenem pa želita še srečno in zdravo novo leto 2017!

Vir: Mestna godba Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj