Na vsebino

Vsak dan večje jame v Loki

Včeraj zvečer smo od bralke našega portala prejeli dopis z naslednjo vsebino:

"Z mojimi starši, starši otrok, ki vozijo otroke v vrtec v Loko in sosedi v Novi Loki se sprašujemo, kako je možno, da se jame, ki so iz dneva v dan večje na sredi križišča pri Mercatorju, vsaj začasno ne morejo nekako popravit, zakrpat. Že res, da so pozimi vrgli par lopat peska ampak se je ta raznosil in so vsak dan vse večje jame. Pošiljam nekaj slik."

Danes dopoldne smo na Občino Črnomelj posredovali vprašanje in kmalu dobili tudi odgovor:

"Občina Črnomelj bo v letu 2017 izvedla temeljito rekonstrukcijo Kidričeve ulice, vključno z vsemi inštalacijami v njej. Gradbeno dovoljenje za večji del ulice je že izdano, v kratkem ga pričakujemo še za preostali del, kjer smo morali predhodno urediti lastništvo z lastnikom trgovine Mercator. Sredstva so zagotovljena v proračunu občine za leto 2017, podana je tudi popolna prijava za sofinanciranje iz sredstev proračuna RS. Vzporedno z deli na Kidričevi ulici se bodo obnovili tudi vodovodi v Ulici Nova Loka, zato večjih popravil poškodovanih cestišč v obeh ulicah ne izvajamo. Do pričetka obnove v navedenih ulicah bo Javno podjetje Komunala Črnomelj d.o.o., v okviru rednega vzdrževanja javnih površin, zakrpala večje udarne jame. Voznike in ostale uporabnike ter stanovalce prosimo za potrpljenje do pričetka del, na to računamo tudi v času izvedbe rekonstrukcije, ko bo promet in dostop do objektov v teh ulicah otežen in tudi preusmerjen."

Toliko v odgovor naši bralki in vsem ostalim, ki vsakodnevno uporabljate to relacijo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj