Na vsebino

Vrt poetov - nova točka srečevanja v Črnomlju

Na sončno torkovo popoldne, 5. aprila, so predstavili idejno zasnovo novega projekta, ki ga bodo skupaj izvedli Občina Črnomelj, Osnovna šola Mirana Jarca in Knjižnica Črnomelj. Vrt poetov bo povezoval Osnovno šolo Mirana Jarca Črnomelj in Knjižnico Črnomelj. Na tej sodobni, atraktivni, večfunkcijski površini se bodo srečevali ob različnih prireditvah in družabnih dogodkih ter tako bogatili dogajanje v mestu.

Projekt so občanom Črnomlja kar pred Osnovno šolo Mirana Jarca predstavili: Boris Mužar, ravnatelj OŠ Mirana Jarca, Anja Panjan, direktorica Knjižnice Črnomelj, Andrej Kavšek, župan Občine Črnomelj ter Danijela Kure Kastelc in Martina Auguštin, predstavnici podjetja Sapo, ki je izdelal idejno zasnovo.

Ureditev predvideva funkcionalno povezavo gornjega vrta šole z vrtom knjižnice. Ustanovi bi s posodobitvijo pridobili nadstrešek za učence vozače, klančino za vozičke pred knjižnico in atraktivno, sodobno ter večfunkcijsko površino, ki bi mestu služila za različne dogodke. Na spodnjem vrtu se predvideva zasaditev drevnin in ureditev igral.

Na novo urejen prostor so poimenovali Vrt poetov, ime pa utemeljili z dejstvom, da šola nosi ime po pesniku Miranu Jarcu, obe ustanovi deli oziroma povezuje cesta, poimenovana po pesniku Otonu Župančiču, hkrati pa obe ustanovi že desetletja predano ohranjata in razvijata kulturno bogastvo.

Mesto bo z ureditvijo prostora dobilo novo točko srečevanja, ki Ulico Otona Župančiča nadgrajuje v novo mestno vozlišče.

Vir: Knjižnica Črnomelj, OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj