Na vsebino

Mladi v Semiču o evropskih volitvah

V sklopu evropskega tedna mladih ter v sodelovanju Sem'ške mladine, Kulturnega centra Semič in Zavoda Movit so včeraj v Semiču pripravili delavnico z naslovom Volitve v evropski parlament. Vodili sta jo Ana in Nina, ki sta mladim s pomočjo zanimivega kviza približali Evropski parlament in volitve. Udeleženci interaktivne delavnice so imeli številna vprašanja, med drugim glede opravljanja prostovoljstva preko Evropske solidarnostne enote in programa Erasmus +.

Evropski teden mladih letos poteka od 12. do 19. aprila pod geslom Izrazi svojo vizijo. Namen evropskega tedna mladih je promocija aktivnega državljanstva, ozaveščanje o vključevanju mladih v procese odločanja ter spodbujanje dialoga med mladimi in oblikovalci politik.

Evropski teden mladih je pobuda Evropske komisije, ki se je za geslo Izrazi svojo vizijo letos odločila, saj želi, da bi si mladi "predstavljali svet, v katerem njihove ideje niso le slišane, temveč tudi slavljene," so o pobudi zapisali v zavodu Movit, ki izvaja naloge nacionalne agencije v programih Evropske unije.

V tednu potekajo aktivnosti, ki mlade pozivajo h krepitvi demokratičnega udejstvovanja mladih in stremijo k dialogu med mladimi in odločevalci. Evropska komisija po navedbah Movita želi, da bi se mladi v prihodnosti izrazili predvsem na področjih okolja, digitalizacije, duševnega zdravja, vključevanja skupnosti in dezinformacij.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina in Lidija Kočevar

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj