Na vsebino

Vlomi v poslovne prostore - preventivni nasvet policije

V spomladanskem obdobju, ko so bili zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni začasno zaprti gostinski lokali in nekatere druge dejavnosti, smo na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali posamezne vlome in tatvine iz poslovnih prostorov. V večini primerov so storilci odtujili prenosne blagajne z menjalnim denarjem, iz gostinskih lokalov pa tudi tobačne izdelke, dražje alkoholne pijače in druge predmete.

Lastnikom oziroma najemnikom in izvajalcem dejavnosti ob ponovnem zaprtju svetujemo, da v poslovnih prostorih ne hranijo denarja ali predmetov, ki so pogosta tarča tatov. Občasno naj obiščejo poslovne prostore in preverijo delovanje videonadzornih in alarmnih naprav.

Policisti izvajamo številne aktivnosti namenjene preprečevanju in preiskavam vlomov v stanovanjske in druge objekte. Med preiskavo so nam vsakršne informacije v veliko pomoč. Občane pozivamo, da nas še naprej obveščajo o pojavu sumljivih oseb ali vozil na določenem območju. Prav ljudje so namreč tisti, ki najbolje ocenijo, kdaj gre za posameznike ali vozila, ki v neko okolje ne sodijo. Znano nam je, da se storilci pogosto natančno pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja, opazujejo objekte, kamor imajo namen vlomiti in navade stanovalcev. Informacije o registrskih številkah vozil in opis oseb, ki so se pred vlomom pojavljale v bližini so lahko ključne za uspešno preiskavo.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj