Na vsebino

Vlada tudi o kopalnem območju Kolpa, Primostek

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Vlada je na današnji dopisni seji med drugim sprejela program ukrepov upravljanja kakovosti kopalne vode za lopalno območje Kolpa, Primostek zaradi nedoseganja standardov kakovosti kopalne vode za obdobje 2022–2026.

Program ukrepov upravljanja kakovosti kopalne vode za kopalno območje Kolpa, Primostek je pripravljen skladno z Uredbo o upravljanju kakovosti kopalnih voda. Ta določa, da mora pristojni organ, to je Ministrstvo za okolje in prostor, prvo kopalno sezono po tem, ko kopalna voda ni dosegla standardov kakovosti, pripraviti program ukrepov. Za kopalno vodo kopalno območje Kolpa, Primostek je bilo v lanskem letu ugotovljeno, da ne dosega standardov kakovosti kopalnih voda, zato je Ministrstvo za okolje in prostor pripravilo program ukrepov.

Program ukrepov mora biti sprejet pred začetkom letošnje kopalne sezone, saj morajo biti kopalci o ukrepih pravočasno obveščeni. Zato je pomembno, da se program ukrepov sprejme pred začetkom kopalne sezone v letu 2022, so sporočili po seji vlade.

Začetek kopalne sezone na območjih s statusom kopalne sezone je na morju 1. junij, na celinskih vodah pa 15. junij. Prvi vzorec kopalne vode, s katerim se preveri mikrobiološko kakovost vode v tekoči kopalni sezoni, se mora skladno z Uredbo o kopalnih vodah vzeti sedem dni pred začetkom kopalne sezone.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj