Na vsebino

Vinska vigred bo!

Največji vinski festival v Sloveniji bo letošnje, 39. leto, potekal nekoliko drugače. Dogodek se bo namesto na treh metliški trgih – Partizanskem trgu, Trgu svobode in Mestnem trgu – odvijal po celi Sloveniji, na način, zelo primeren trenutnim časom. V vikendu trajanja festivala, tj. od petka, 21. maja, do nedelje, 23. maja 2021, vas bodo organizatorji festivala, Občina Metlika z županom, gospodom Darkom Zevnikom, ter Zavod Metlika, skozi festival popeljali na virtualen način.

Program festivala:

  • Petek, 21. maj

V sklopu otvoritvenega dne Vinske vigredi 2021 bo ob 20. uri na Youtube kanalu Zavoda Metlika premierno predstavljen degustacijski video, v katerem bodo poslušalce nagovorili vinarji, teh je natančneje 6, ki tvorijo mrežo ponudbe v Hiši dobrot Bele krajine in se ob enem vsako leto predstavljajo na metliškem tridnevnem festivalu.

Paket 6 vin bo na voljo v spletni trgovini Hiše dobrot Bele krajine, in sicer na povezavi TUKAJ ali v butični trgovini Hiše dobrot na Mestnem trgu 7 v Metliki.

  • Sobota, 22. maj

Na dvorišču Metliškega gradu bo v soboto, 22. maja, potekala podelitev priznanj za najboljšo pogačo, svoja priznanja bodo prejeli šampioni Vinske vigredi, razglasili pa bodo tudi kraljico metliške črnine. Dogajanje bo javno, potek dogajanja pa bo na voljo tudi na Youtube kanalu Zavoda Metlika, v zahvalo Foto kino kluba Fokus, ki bodo podelitev snemali in prispevek nato objavili.

  • Nedelja, 23. maj

Organizatorji festivala so v zadnjih nekaj mesecih pripravljali prav posebno vsebino, namenjeno nedeljskemu večeru Vinske vigredi. V nedeljo se bo premierno predvajal dokumentarni kratki film o Vinski vigredi nekoč in danes.

V petek in soboto, 21. in 22. maja, bosta pred Hišo dobrot Bele krajine stojnici Vinske kleti Metlika in Vinske kleti Prus, kjer bo na voljo okušanje letošnjih šampionov Vinske vigredi.

Organizatorji upajo, da bodo obiskovalcem na tak način vsaj za trenutek približali dolgoletno tradicijo festivala in da bodo okoliščine, kot je dejal župan Občine Metlika, gospod Darko Zevnik, naslednje leto ugodnejše ter da se ob 40. obletnici festivala pozdravimo na katerem od metliških trgov s kozarcem v roki.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj