Na vsebino

Vinska vigred 2017, petek

Včerajšnji program na največjem vinskem festivalu v Sloveniji je uradno potekal že od 17. ure dalje z odprtjem degustacijske kleti, kar sta seveda opravila vinska kraljica in metliški župan.

Medtem so na glavnem odru nastopili pevski sestavi; Vitice, Pevski zbor Matija Tomc (Društvo invalidov Metlika), Pevski zbor Društva upokojencev Metlika in Oktet Janževo.

Nekoliko pozneje je sledilo odprtje kulinarične razstave »Krompirjeve jedi« Društva kmečkih žena Metlika in delavnica peke belokranjskih pogač.

Ob 19. uri je bila na vrsti podelitev priznanj najboljšim vinogradnikom in podelitev Lacknerjeve čaše odličnosti, ob tej priložnosti je nastopila Pevska skupina Lan. Tik pred odprtjem 35. Vinske vigredi je nastopila še Tamburaška skupina Carmen Cord.

V programu slavnostnega odprtja 35. Vinske vigredi je bil slavnostni govornik prokonzul slovenskega združenja evropskih vitezov vina Tomislav Kovačič, zbrane pa je pozdravil tudi metliški župan Darko Zevnik. Sledila je podelitev šampionov vin, podelitev priznanja za najboljšo belokranjsko pogačo ter kronanje kraljice metliške črnine. Nastopil je tudi Oktet Vitis.

Za večerno zabavo na vseh treh metliških trgih so poskrbeli Ženska tamburaška skupina Cure iz centra, Tanja Žagar s skupino Avantura in glasbena skupina Victory.

Za foto dokumentacijo je tudi tokrat poskrbel Nikola Vukmanič.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj