Na vsebino

Vinska klet Metlika z novo prestižno nagrado

Dominikanski samostan in njegova okolica na Ptuju bo 18. maja prizorišče že desetega festivala vina, kulinarike in umetnosti Salon Sauvignon, ki združuje vinarje, gostince, ljubitelje vina in gurmane ter glasbo in poezijo.

V okviru letošnjega salona je potekalo tudi festivalsko ocenjevanje, na katerem so strokovni ocenjevalci najvišje priznanje - naziv šampiona - podelili suhemu zorjenemu sauvignonu, letnik 2021, Vinske kleti Metlika.

Prav tako odličen uspeh - zlato priznanje - je dosegel tudi sauvignon Jurius, letnik 2022, Vinske kleti Metlika, ki je prejel drugo najvišjo oceno v kategoriji suhih zorjenih vin.

"To je že tretja prestižna nagrada, ki absolutno potrjuje konstantno kakovost našega sauvignona, ki je že blestel na Great American Wine Competition v New Yorku leta 2022 – kot absolutni zmagovalec sauvignonov, ki je dosegel najvišjo oceno ter srebrno medaljo na Decanter London leta 2023," so ob tem sporočili z Vinske kleti Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj