Na vsebino

VIDEO: Lana želi nekoč zapeti tudi na Evroviziji

Lana Škof, foto: Jernej Peklar
Lana Škof, foto: Jernej Peklar

Lana Škof iz Dragomlje vasi pri Metliki se poteguje za zmago na Slovenski noti 2021. Gre za pevsko tekmovanje, ki se prireja od leta 2016 v Zasavju, v organizaciji Mladinskega centra Hrastnik, namenjeno pa je promoviranju slovenske glasbe in iskanju novih neuveljavljenih pevcev ter pevk.

18-letna Belokranjka se na omenjenem tekmovanju predstavlja s pesmijo Tvoj šepet, ki je njena druga samostojna pesem. Melodijo in aranžma za pesem je prispeval Borut Antončič, besedilo pa je nastalo izpod rok Lare Poreber. Lana je pesem premierno predstavila 11. junija sredi Hrastnika, kjer se Nota odvija že peto leto zapored.

Lana se je z glasbo začela ukvarjati že v prvem razredu osnovne šole, ko so jo starši vpisali v glasbeno šolo, kjer se je učila igranja na diatonično harmoniko. Pred osmimi leti pa se je posvetila petju in leta 2018 z avtorsko skladbo postala tudi zmagovalka Glasa mladih. Trenutno deluje v zasedbi Džuboks, njena velika želja pa je, da bi nekoč nastopila na Evroviziji. Lanini zgodbi lahko prisluhnete v posebnem video pogovoru.

O svoji finalni skladbi Tvoj šepet je povedala, da gre za pop rock balado, polno emocij, zato verjame, da jo bodo ljudje vzeli za svojo. Ali bo mladi Belokranjki uspelo zmagati na letošnji Slovenski noti, bomo izvedeli 18. septembra ob 20. uri.

Vir: slovenskanota.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj