Na vsebino

Včeraj niso leteli

Piloti Aerokluba Bela krajina so se včeraj dopoldne zbrali na letališču v Prilozju. Na programu je bila prva spomladanska delovna akcija. Zbrani v krogu okoli predsednika Matjaža Starašiniča so opravili brifing. To bi se razumelo, da je Matjaž razdelil naloge, ki jih bo treba opraviti. Formirali sta se dve skupini. Prva je čistila odvodni drenažni kanal. S tem kanalom se ukvarjamo že pol leta, zdaj pa dobiva končno želeno obliko. Ta skupina je tudi poiskala zasute drenažne iztoke. Glavno delo je sicer opravil Roman Žunič s svojim mini bagerčkom, a tudi drugi niso stali križem rok. Silvo Zupančič- Riko se je pripeljal s svojim traktorjem in prikolico. Mešanico blata in drobnih vej je potem Roman naložil na prikolico in vse skupaj je Riko odpeljal v manjšo kotanjo v gozdu. Ta je bila tam že zelo dolgo. Na koncu bomo vse skupaj splanirali in s tem naredili koristno delo.

Druga skupina na čelu z Jožetom Matekovičem se je lotila zamašene kanalizacije iz naših sanitarij, ki nam pije kri že od lanske jeseni. Odkopali so na dveh mestih in prišli do cevi. Pokazalo se je, da je bila kanalizacija zamašena pred vtokom v greznico. Jožetov strokovni prijem in zamašek je bil hitro odstranjen. Mirko, ki je najmlajši in je skakal v jarek in ven, je potem porinil cev za izpiranje v odtočno cev in problem je bil v hipu rešen. Na koncu so zasuli dve izkopani jami in splanirali teren.

Saša Balant, ki pa edina ni pilotka, ampak stevardesa se je lotila strokovnega čiščenja sanitarij. Te se sedaj bleščijo kot, da so nove. Potem je skuhala še okusno malico, ki so jo piloti v hipu pospravili. Po krajšem klepetu so nadaljevali z deli na kanalu in popoldne je hitro minil. Prijetno utrujeni in veseli zaradi druženja so se piloti proti večeru razšli. Kaj pa letenje? Včeraj to ni bi bilo na programu in so ga odložili na nek poznejši čas. Upamo, da ta čas kmalu pride.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj