Na vsebino

Včeraj 1913 novih okužb

Včeraj so po 6524 testiranjih potrdili 1913 okužb, kažejo podatki sledilnika za covid-19. Delež pozitivnih izvidov testov je bil tako 29,3-odstoten.

Aktivnih primerov je 19618, povprečje za zadnjih sedem dni pa znaša 1327 primerov, še kažejo podatki sledilnika.

Medtem se je množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrim testi razširilo na več kot 20 krajev po Sloveniji.

UKC Maribor odslej kadrovsko močnejši

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je v torek potrdil številne spremembe sistemizacije delovnih mest, s čimer želijo kadrovske okrepitve: tako naj bi pridobili mesta za dodatnih 28 zdravnikov, 157 medicinskih sester, 18 zdravstvenih administratorjev, 17 drugih zdravstvenih delavcev ter štiri nezdravstvene delavce, ki pa bodo prav tako delovali v okviru medicinskih oddelkov. Med prvimi izvedenimi je načrtovana zaposlitev 21 delavcev v zdravstveni negi, ki imajo trenutno pogodbe za določen čas, po novem pa naj bi jih zaposlili za nedoločen čas. Ocenjeni stroški takojšnjih sprememb so 50.000 evrov na mesec. "Vse preostalo se bo realiziralo postopoma, po sprejetju vsakokratnega plana kadrov in potrjenega finančnega načrta," je povedala vodja kadrovskega oddelka UKC Maribor Ksenija Trčko.

V prvih treh mesecih 2021 30-odstotno povečanje hospitaliziranih

Že zdaj težko zagotavljajo dovolj kadra za obravnavo bolnikov s covidom-19, še posebej v intenzivni negi, v tretjem valu pa pričakujejo še večji priliv bolnikov, tudi z drugimi zdravstvenimi težavami. "Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) napoveduje v prvi tretjini prihodnjega leta 30-odstotno povečanje okuženih in hospitaliziranih s SARS-CoV-2. Zaradi pričakovanega tretjega vala epidemije mora UKC Maribor za ustrezno oskrbo vseh pacientov nujno dosistemizirati medicinski del," je sklic torkove nujne seje sveta zavoda utemeljil predsednik sveta zavoda Jože Šabeder.

Po napovedih strokovnega direktorja Matjaža Vogrina naj bi v začetku prihodnjega leta prišlo do znova novega predloga sistemizacije delovnih mest, saj se bo treba pripraviti tudi na razmere po epidemiji. Število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 se je v UKC-ju Maribor sicer te dni spustilo pod številko 200. V torek so jih našteli 196, od tega jih je bilo 46 na intenzivnem zdravljenju.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj