Na vsebino

Varnostne razmere v semiški občini ocenili kot zelo dobre

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Semiški občinski svetniki so se na sredini redni seji seznanili s poročilom o izvajanju dejavnosti Razvojnega centra Novo mesto v letu 2021 in planom aktivnosti za letošnje leto ter z letnim poročilom Belokranjskega muzeja Metlika in Komunale Črnomelj za lansko leto, pa tudi z letošnjim gospodarsko finančnim načrtom tega javnega podjetja.

Svetniki so se seznanili tudi s poročilom o delu skupne občinske uprave – Medobčinska inšpekcija in redarstvo občin Bele krajine (MIR) za leto 2021, o katerem smo že podrobneje poročali. V predlagani vsebini pa so sprejeli tudi oceno izvajanja občinskega programa varnosti za lansko leto. Iz slednje je razbrati, da je MIR lani v najmanjši belokranjski občini obravnaval 31 prekrškov, kar je pet manj kot v letu 2020. Največ kršitev je bilo na področju javnega reda in mira v obliki nasilja, ki pa je v upadu glede na pretekla leta. Tudi kršitve po drugih predpisih so v občutnem upadu.

Se je pa lani v semiški občini v primerjavi z letom prej povečalo število prometnih nesreč. Zabeležili so 35 prometnih nesreč, kar je 12 več kot leto prej. Najpogostejša vzroka nesreč sta bila neprilagojena hitrost in nepravilna stran vožnje. Pristojni opažajo tudi pogostejšo prisotnost alkohola kot sovzroka za nesreče. Več je bilo tudi kršitev zaradi nepravilnega parkiranja. MIR sicer varnostne razmere v letu 2021 na območju občine Semič ocenjuje kot zelo dobre.

Svetniki so med drugim sprejeli tudi sklep o določitvi dela plače za redno delovno uspešnost direktorice Kulturnega centra Semič za leto 2021. Slednji se za lansko leto določi ocena delovne uspešnosti odlično.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj