Na vsebino

V zadnjem času veliko kolesarskih nesreč

V zadnjih letih se je število kolesarjev, udeleženih v prometnih nesrečah povečalo, opozarjajo policisti s Policijske uprave Novo mesto. V lanskem letu so bili kolesarji udeleženi v 73 prometnih nesrečah, kar je osem več kot v letu 2020. En kolesar je izgubil življenje, 18 jih je utrpelo hude, 48 pa lažje telesne poškodbe. V več kot 60 odstotkih primerov je bilo ugotovljeno, da so za nesreče odgovorni kolesarji sami. Med vzroki nesreč so prevladovali neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje ter vožnja pod vplivom alkohola.

Vse do 3. junija po vsej državi potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev, s katerimi želijo policisti vplivati na vse udeležence v prometu, da bi upoštevali cestno prometne predpise. Policisti preverjajo ali kolesarji upoštevajo prometna pravila, pozorni pa so tudi na kršitve voznikov motornih vozil, ki največkrat ogrožajo kolesarje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti, nepravilnega prehitevanja in neprilagojene hitrosti. Pogosteje bodo preverjali tudi psihofizično stanje kolesarjev in ostalih udeležencev v prometu.

Policisti ob tem pozivajo k strpni vožnji in večji previdnosti na cestah.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj