Na vsebino

V Vavpči vasi brnijo stroji

V začetku maja je semiška županja Polona Kambič z direktorjem družbe KOP Brežice podpisala pogodbo za izgradnjo kanalizacije Vavpča vas in Trata. Trenutno je v gradnji kanalizacijsko omrežje v Vavpči vasi. V sklopu naložbe bodo zgradili dober kilometer gravitacijskih kanalov, 864 metrov tlačnih vodov in pet črpališč. Vrednost del, ki naj bi jih zaključili do konca junija prihodnje leto, znaša 681 tisoč evrov z DDV. Ministrstvo za naravne vire in prostor je Občini Semič iz načrta za okrevanje in odpornost za ureditev kanalizacije v naseljih Vavpča vas in Trata sicer odobrilo dobrih 339 tisoč evrov evropskih sredstev, preostanek bo prispevala občina.

Hkrati z izgradnjo kanalizacije bodo obnovili tudi vodovod v Vavpči vasi v vrednosti nekaj več kot 132 tisoč evrov. Prenoviti nameravajo 456 metrov vodovoda od Kužnega znamenja pri Trati do zgornjega dela Vavpče vasi. Izvajalec del bo Komunala Črnomelj, so sporočili s semiške občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj