Na vsebino

V skrbi za duševno zdravje Belokranjcev

Foto: Jani Pavlin
Foto: Jani Pavlin

V koordinaciji Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Črnomelj v tednu, ko obeležujemo svetovni dan zdravja, poteka Festival zdravja. Od 4. do 7. aprila so v sklopu festivala pod sloganom »Nekarte zamudit« v sodelovanju z različnimi izvajalci v lokalni skupnosti pripravili pester izbor aktivnosti s ciljem krepitve zdravja Belokranjcev. Dogajanje na včerajšnjem drugem dnevu festivala so v celoti posvetili krepitvi duševnega zdravja.

V Kulturnem centru Semič so tako pripravili delavnico Kako se lahko umirim, ko ne morem spati, ki jo je vodila psihologinja dr. Sabina Prah. Na predavanju so iskali načine, kako si lahko pomagamo, da bomo spali dobro in se zbujali spočiti, preizkusili pa so tudi nekaj tehnik, s katerimi se lahko sprostimo in posledično lažje zaspimo. V sejni sobi Zdravstvenega doma Črnomelj pa so na predavanju z naslovom Kako do dobrega počutja, govorili o tem, kakšno moč imajo naše misli in kako vplivajo na naše počutje, telo ter vedenje.

Na Srednji šoli Črnomelj je pod vodstvom Tamare Pintarič potekalo ustvarjalno sproščanje za dijake, v Domu starejših občanov Črnomelj so pod vodstvom Petre Simčič razgibavali možgane, v Hiši Sadeži družbe Črnomelj pa izdelovali kreme za sončenje. Aktivnostim na prostem so se s projektom Dihamo z naravo na Majerju pridružili tudi v društvu Šola zdravja in se sproščali skupaj z dijaki 2. letnika Gimnazije Črnomelj. Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj pa so izvedli čistilno akcijo pri ljudski univerzi in kulturnem domu. Uredili so zeliščni vrt ter posadili avtohtono čebulo belokranjko s kmetije Štrucelj v Gribljah.

Festival zdravja se danes nadaljuje z dnevom zdrave prehrane.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj