Na vsebino

V okolici šole bodo pogosteje prisotni

Jože Vrščaj, načelnik PP Črnomelj.
Jože Vrščaj, načelnik PP Črnomelj.

Varnostne razmere na območju črnomaljske občine so bile v preteklem letu glede na predhodno leto ugodne, ocenjujejo predstavniki tamkajšnje policije v letnem poročilu, ki so ga predstavili tudi na zadnji seji občinskega sveta. Skupaj so v letu 2022 policisti na območju največje belokranjske občine obravnavali 447 kaznivih dejanj, kar je sicer 81 več kot leto prej, ob tem pa so jih dobre tri četrtine že raziskali. Hujših kaznivih dejanj niso zabeležili.

Število kaznivih dejanj se je povečalo predvsem na račun porasta gospodarske kriminalitete, saj so lani na Policijski postaji Črnomelj obravnavali 78 tovrstnih nečednih poslov, v letu 2021 zgolj pet. Največ kaznivih dejanj je bilo zoper premoženje (201), kjer so prevladovale tatvine, velike tatvine in zatajitve.

Spodbudno je zmanjšanje števila kaznivih dejanj nasilja v družini, kjer so v lanskem letu obravnavali le tri tovrstne primere, kar pomeni 12 manj v primerjavi z letom 2021.

Obravnavali so nekoliko več kršitev javnega reda in miru, niso pa zabeležili množičnih kršitev. Spodbuden je tudi podatek o 4,5-odstotnem zmanjšanju števila prometnih nesreč na črnomaljskih cestah v lanskem letu.

Svetnica Mojca Čemas Stjepanovič je ob tem na načelnika Policijske postaje Črnomelj Jožeta Vrščaja naslovila prošnjo staršev otrok po pogostejši prisotnosti policistov na območju OŠ Mirana Jarca v Črnomlju. Problematično je predvsem dogajanje na igrišču za športno dvorano. Vrščaj je zatrdil, da dogajanje na tem območju spremljajo, problematiko nasilja in neprimernega vedenja med mladoletniki pa rešujejo v sodelovanju s pristojnim centrom za socialno delo. Obljubil je tudi pogostejšo prisotnost policijskih patrulj na območju šole.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj