Na vsebino

V objemu življenja

V Kulturnem centru Semič je Društvo likovnih ustvarjalcev Semič pripravilo razstavo mlade fotografinje Vesna Malnarič, ki se predstavlja s fotografijami z naslovom V objemu življenja.

Vesna Malnarič je srednješolka, obiskuje srednjo medijsko šolo v Novem mestu. Ima prefinjen občutek za ustvarjanje, predvsem za fotografijo, s katero se rada ukvarja. Že v osnovni šoli je prejela priznanja in nagrade za fotografijo. Bolj poglobljeno pa se je Vesna s fotografijo spoznala na lanskem taboru v Tolminu. S fotografijo želi izražati nekaj osebnega, želi jo pokazati na način, da bi se njeno delo dotaknilo tudi gledalcev.

V sredo, 3. 4. 2019, je na številčno obiskani otvoritvi razstave, domačinko Vesno Malnarič, dijakinjo 1. letnika srednje medijske šole v Novem mestu, in njene fotografije predstavil podpredsednik DLUS Miha Henigsman. Pogled je usmeril na makro živalske in rastlinske motive, krajino, figuraliko njenih bližnjih ter iluzionistične abstrakcije, ki jih je avtorica dosegla s pomočjo optike kristalnih kozarcev. Na makro fotografijah narave, ki jo je upodobila s fokusom na cvetovih rastlin oz. živalih, opazimo veliko mero natančnosti. Med objekti na sliki je dosegla barvno harmonijo. Kadar zajema krajinske podobe v realistični maniri, so tudi te rahlo fantazijsko naglašene v smislu igranja s svetlobo, občutljivostjo svetlobnega senzorja. Vesna Malnarič je mlada ustvarjalka, ki doživlja svoj notranji svet spontano in ga kot takega tudi izraža. V njenih delih opazimo poigravanje s formo in obliko, ki prehaja v spontano igro naključij, prehaja v svet imaginarnih elementov s pridihom ezoteričnih poglabljanj.

Zadnje čase je Vesna fotografirala tudi dogodke in dejavnosti v Kulturnem centru Semič. To delo je predstavila ga. Irena Plut, direktorica KC Semič, ki je razstavo tudi odprla.

V kulturnem programu, ki ga je povezoval Simon Bajuk, je zaigral kvartet klarinetov Glasbene šole Črnomelj v sestavi Neže Žalec, Ive Pezdirc, Alexa Ferfolje in Sare Absec, njihova mentorica je Vesnina sestra Katja Draginc. Program je popestrila tudi sama avtorica razstave, saj Vesna ni samo fotografinja, je glasbenica, pevka, pianistka, flavtistka v Godbi na pihala Semič, recitatorka v literarni sekciji Iskrice pri KUD Jože Mihelčič … Nastopala je na številnih prireditvah, z glasbenimi nastopi je popestrila marsikatero prireditev v Kulturnem centru in tudi drugje. Še vedno se glasbeno izobražuje, saj se je po končanih osmih letih šolanja v Glasbeni šoli Črnomelj odločila, da začne obiskovati ure solopetja v glasbeni šoli Gradus ad Parnassum. V zaključku prireditve je ob spremljavi Gašperja Banovca zapela pesem Mlade oči.

V ganljivem nagovoru Vesnine sestre, so obiskovalci prireditve delili trenutke ponosa Vesnine družine. Mlada fotografinja se je ob zaključku otvoritve zahvalila svoji družini, ki jo podpira in ji ves čas stoji ob strani ter vsem, ki so ji pomagali ob tej razstavi, še posebej njenima osnovnošolskima mentorjema Vlasti in Mihi Henigsmanu.

Vir: Društvo likovnih ustvarjalcev Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj