Na vsebino

V novi sezoni MasterChefa tudi Črnomaljka

Anja Fir. Foto: Pop TV
Anja Fir. Foto: Pop TV

Na Pop TV prihaja deveta sezona šova MasterChef Slovenija, v kateri se bo pomerilo 16 novih tekmovalk in tekmovalcev z enako misijo: postati nov MasterChef Slovenija. V novem razredu tekmovalcev, ki jih bodo ocenjevali prekaljeni sodniki, vrhunski chefi Luka Jezeršek, Bine Volčič in Karim Merdjadi, je tudi Anja Fir iz Črnomlja. Zgovorna 29-letna diplomirana anglistka rada potuje in odkriva mesta ter kulinariko lokalcev, spije preveč kave, najraje je sladoled pozimi, bere, igra ukulele in vsake toliko vzame v roke violončelo, da vidi, če še zna spraviti zvok iz njega. Njen največji kulinarični eksperiment je 18-urni krompir. Na vprašanje, koga od treh sodnikov se najbolj boji, pravi, da kar vseh treh. Zakaj? "Ker je vsak strokovnjak na svojem področju," je povedala.

"Sem včasih nerodna in dokaj zadržana Belokranjka, ki večino dni razmišlja o kuhanju, ta razmišljanja pa testira na filmskih večerih s prijatelji. Rada potujem in odkrivam mesta ter kulinariko lokalcev, spijem preveč kave, najraje jem sladoled pozimi, berem, igram ukulele in vsake toliko vzamem v roke violončelo, da vidim, če še znam spraviti zvok iz njega," pripoveduje Anja Fir v svoji predstavitvi.

S kuhanjem je v stiku že od malih nog. Prva stvar, ki jo je skuhala, je bil verjetno puding, ki ga je zagotovo "zapalila". Drugače pa je v mladih letih vedno prevzemala peko sladic ob vikendih –skoraj vsako nedeljo je spekla "pol-čupavce". Torej take sestavine kot za kokosove kocke, le da kocke niso bile razrezane in posebej povaljane v čokolado in kokos, ampak je bilo vse skupaj v pekaču. Manj dela, na koncu so bili pa vsi zadovoljni.

Anja raje kot peče kuha, ker si pri kuhanju dovoli eksperimentirati bolj kot s peko. "Peka ti nesreče v velikih primerih ne odpusti – biskvit ne naraste, smetana se ne stepe pravilno, mousse se ne shladi v pravem času," pravi simpatična Črnomaljka, ki sicer bolj kot slano, obožuje sladko, ker ji prinaša "nek dekadentni občutek".

Njena najljubša kuharska specialiteta, za katero je prepričana, da bi sezula tudi stroge MasterChef sodnike, je breskova galetta s čilijem. "Mešanje sladkega s pekočim, različne teksture, kar stopi se v ustih. Obvezno pokapljano z medom na koncu," še pravi Anja, ki na teden v kuhinji preživi od 10 do 15 ur.

Vir: 24ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj