Na vsebino

Odprli prenovljeno regionalno cesto in vodovod

Trak so prerezali predsednik uprave CGP Martin Gosenca, predsednica KS Stari trg ob Kolpi Renata Butala in župan Andrej Kavšek.
Trak so prerezali predsednik uprave CGP Martin Gosenca, predsednica KS Stari trg ob Kolpi Renata Butala in župan Andrej Kavšek.

V sklopu praznika občine Črnomelj so danes namenu uradno predali obnovljeno vozišče državne ceste med Starim trgom ob Kolpi in Predgradom ter zamenjavo vodovoda v Deskovi vasi. Vrednost obnove ceste, katere investitor je bila Direkcija RS za infrastrukturo, znaša okrog 1,3 milijona evrov, vrednost gradbenih del zamenjave vodovoda, za katero je poskrbela Občina Črnomelj skupaj s podjetjem Hydrovod iz Kočevja, pa okoli 60.000 evrov.

Direkcija za infrastrukturo je izvedla obnovo 1.380 metrov vozišča regionalne ceste Stari trg – Brezovica v naselju Deskova vas v pogodbeni vrednosti 1.249.000 evrov. Dela je izvajala družba CGP.

Občina je sočasno skupaj s kočevskim Hydrovodom poskrbela za zamenjavo 500 metrov salonitnega vodovoda v državni cesti, dodatno pa so zamenjali še 100 metrov vodovoda v javni poti v Deskovi vasi. Za gradbena dela je občina namenila 58.988 evrov.

Za kulturni program ob otvoritvi so poskrbeli učenci OŠ Stari trg ob Kolpi in njihov kulturno-umetniški krožek. Nove pridobitve je blagoslovil starotrški župnik Jože Pavlakovič.

Vir: Občina Črnomelj, foto: Jani Pavlin

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj