Na vsebino

V Lokvah poškodovali avtodom, nato še zagorelo; v Kolpi našli okostje

Stari znanci policije so v Lokvah poskrbeli za pestro nočno dogajanje. Foto: A.R.
Stari znanci policije so v Lokvah poskrbeli za pestro nočno dogajanje. Foto: A.R.

Nekaj pred polnočjo je pomoč črnomaljskih policistov potreboval poljski turist z avtodomom, ki so mu neznanci med vožnjo po glavni cesti mimo naselja Lokve, razbili steklo na sopotnikovih vratih. S tem so mu povzročili nekaj strahu, saj bi lahko prišlo do prometne nesreče, kup nevšečnosti in nekaj sto evrov škode. V bližini so policisti opazili štiri mladoletnike, že stare znance policije, ki jih sumijo kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Kmalu zatem je zagorela še avtobusna postaja v Lokvah. Požar so gasilci pogasili. Nastala škoda sicer ni bila velika, saj je postaja že večkrat gorela, policisti pa sumijo, da so akterji dejanja isti kot v zgornjem primeru.

V Kolpi našli okostje

Prvega maja popoldne so v bližini naselja Otok v reki Kolpi med vejevjem na nabrežju našli zataknjeno človeško okostje. Po prvih ugotovitvah iz sodne obdukcije je bilo okostje v vodi že nekaj mesecev. Sumljivih okoliščin trenutno ni, identiteta osebe pa zaenkrat ni znana

Okostje so na kopno spravili gasilci, kraj najdbe pa so si ogledali policisti in komisija novomeškega sektorja kriminalistične policije. O dogodku so obvestili dežurno državno tožilko in preiskovalno sodnico. Ta je odredila sodno obdukcijo, ki so jo danes opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Kriminalistična preiskava je v teku.

Mejne zadeve in tujci

Na območju policijske uprave Novo mesto so včeraj obravnavali 222 tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili notranjo mejo oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje na območju Slovenije. Pretežni del so jih prijeli na območju Posavja, 13 pa na območju Preloke. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj