Na vsebino

V Dragatušu regijski kviz gasilske mladine

V soboto, 9. marca, je bil živahen in deloven dan za mladino, mentorje in spremljevalce ekip gasilskih društev Belokranjske regije. Na Osnovni šoli komandanta Staneta v Dragatušu je namreč potekal regijski kviz gasilske mladine. Na nivoju regije so bile prijavljene 103 ekipe, od tega 53 ekip pionirjev, 48 ekip mladincev in štiri ekipe pripravnikov. Po napornih pripravah so mladi gasilci pokazali svoje znanje iz teorije, vezanja vozlov in navezave orodja ter gasilske spretnosti. Konkurenca je bila močna, saj so bile razlike med doseženimi točkami zelo majhne.

V kategoriji pionirjev so se najbolje odrezale:

1. mesto: PGD Podzemelj 1

2. mesto: PGD Metlika 3

3. mesto: PGD Podzemelj 2

V kategoriji mladincev:

1. mesto: PGD Metlika 3

2. mesto: PGD Petrova Vas

3. mesto: PGD Štrekljevec

V kategoriji pripravnikov:

1. mesto: PGD Dragatuš 2

2. mesto: PGD Zilje

3. mesto: PGD Dragatuš 1

Tako se bodo iz Gasilske zveze Črnomelj na državnem tekmovanju, ki bo potekalo 13. aprila na Osnovni šoli Rače, pomerile tri ekipe.

Čestitke vsem ekipam, tudi tistim, ki jim je tokrat sreča nekoliko obrnila hrbet. Vsekakor pa smo uživali ob nastopu vseh ekip. Predvsem pa smo imeli v mislih olimpijsko geslo – važno je sodelovati in ne zmagati.

Vir: Mladinska komisija GZ Črnomelj, foto: Jani Pavlin

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj