Na vsebino

Uspeh naših učencev na ustvarjalnem natečaju

V mesecu novembru so učenci 1. in 2. razreda pod mentorstvom učiteljic Ane Hanzelj in Ane Leskovec Durini sodelovali na natečaju Deluj eko, ohrani čebelo in smreko. Namen natečaja je bil izdelati smreko iz naravnih/recikliranih materialov. Letošnja osrednja tema okraševanja so bile slovenske pravljice, pripovedke, pesmi, bajke in basni na temo čebel in gozdnih živali.

Vodilo za nastanek naše eko smrečice je bila pesem belokranjskega pesnika Otona Župančiča Ciciban in čebela. Ker prihajamo iz Bele krajine, smo značilnosti domače pokrajine povezali s smrečico. Okrasili smo jo s »steljo«, značilno belokranjsko praprotjo. Tako smo našo smrečico obarvali v zeleno. Okrasili smo jo še s čebelicami, ki nastopajo v Župančičevi pesmi. Izdelane so iz plastičnih jajčkov in kolaža, njihova krilca pa so iz pisanega reklamnega papirja. Čebelice domujejo v »hišicah«, katerih streha je iz satovja, spodnji del hišice pa sestavlja lubje značilnega belokranjskega drevesa – bele breze. V okolju čebel seveda ne sme primanjkovati rož. Mi smo jih izdelali iz kartonastih jajčnih embalaž in plastičnih zamaškov. Ne samo da je naša smrečica eko – izdelana iz odpadnih materialov, ampak tudi povezuje tradicijo in ponos domačega okolja: steljo, bele breze in Otona Župančiča.

Naša smrečica se je tako uvrstila med 82 najlepših v Sloveniji. Smrečico si lahko v mesecu decembru 2017 ogledate v Hoferjevi poslovalnici v Črnomlju. Več o natečaju si lahko preberete na spletni strani TUKAJ.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj