Na vsebino

Uspeh na likovnem natečaju Raziskujmo senzoriko 2017

V razvojnem oddelku Žogice smo v začetku januarja ustvarjali na temo likovnega natečaja “Raziskujmo senzoriko 2017” z naslovom “Kaj vidim, ko mižim?”. Vsi štirje otroci so z različnimi pripomočki izdelovali praskanke.

Odziv na razpisani likovni natečaj je bil resnično velik, saj so v vrtcu Zarja prejeli kar 577 likovnih izdelkov iz 71 vrtcev oziroma šol iz vse Slovenije. Otroci so pod vodstvom mentorjev dokazali, da se da na mnogo različnih načinov izvirno likovno upodobiti slušne, tipne in druge dražljaje, s katerimi na svojstven način otroci gradijo svojo in našo prihodnost.

Naše presenečenje in veselje je bilo veliko, saj je strokovna komisija Ajlino in Lanino delo uvrstila na razstavo v Galeriji Miha Maleš v Kamniku, s katero se je likovni natečaj tudi zaključil. Na otvoritvi razstave, ki je bila v četrtek, 16. 3. v Kamniku, so podelili priznanja in pohvale izstopajočim mentorjem in avtorjem razstavljenih del.

Razstavo je otvorila kustosinja Saša Bučan, ki je povedala nekaj besed o sodelovanju muzeja in vrtca Zarja. Sledil je pevski nastop otrok iz oddelka Lunice Zasebnega vrtca Zarja. Po simpatičnem nastopu je zbrane nagovorila direktorica Zasebnega vrtca Zarja, Jelka Golob, ki se je mentorjem, otrokom avtorjem in njihovim staršem, ki so se na dogodek pripeljali iz cele Slovenije zahvalila, da so del tega dogodka. Vse zbrane je nagovoril tudi župan Občine Kamnik gospod Marjan Šarec. Po uradnem delu pa je sledila še pogostitev.

Po zaključku razstave sva se vzgojiteljici mentorici z lepimi občutki in s ponosom na najini dve deklici poslovili od mesteca pod kamniškimi planinami ter se odpravili na pot proti Beli krajini novim dogodivščinam naproti.

Vir: Vrtec Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
510
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj