Na vsebino

Otvoritev novih prostorov dislocirane enote DSO Metlika

Danes so uradno odprli prenovljene podstrešne prostore dislocirane enote za demenco Doma starejših občanov (DSO) Metlika. Z naložbo so zagotovljene dodatne postelje za stanovalce z demenco, prav tako pa tudi varnejše bivalno okolje za stanovalce in svojce, varnejše delovno okolje za zaposlene ter ločenost čistih in nečistih poti. Dislocirana enota lahko zdaj sprejme 84 stanovalcev, kar je 24 več kot pred obnovo. S prenovljeno mansardo, ki je bila doslej neizkoriščena, so pridobili štiri dvoposteljne in dve enoposteljni sobi ter dva apartmaja.

Projekt je bil sofinanciran iz državnega proračuna v višini 1,38 milijona evrov. Konec leta se bodo v DSO Metlika s pomočjo evropskih sredstev lotili še preureditve prostorov po aktualnih standardih in normativih na Mestnem trgu. Z deli naj bi zaključili jeseni prihodnje leto, ko se bodo stanovalci lahko vrnili v prenovljene prostore.

Otvoritve so se med drugimi udeležili generalni direktor direktorata za starejše in deinstitucionalizacijo Andrej Grdiša, metliški župan Darko Zevnik, črnomaljski župan Andrej Kavšek in direktorice domov za starejše Dolenjske in Bele krajine.

Program so popestrile glasbene točke in deklamacija, na koncu pa so obiskovalce na ogled novih prostorov pospremile članice domskega pevskega zbora.

Vir: DSO Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj