Na vsebino

Tudi včeraj rezali trakove

Trak so prerezali državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Anton Šoštarič, direktor Direkcije za infrastrukturo Bojan Tičar, župan Darko Zevnik in predsednica Mestne skupnosti Metlika Alenka Tomašič.
Trak so prerezali državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Anton Šoštarič, direktor Direkcije za infrastrukturo Bojan Tičar, župan Darko Zevnik in predsednica Mestne skupnosti Metlika Alenka Tomašič.

Na odcepu ceste v Križevsko vas v neposredni bližini dislocirane enote DSO Metlika so včeraj namenu uradno predali novo cestno povezavo med regionalno cesto Metlika – Podzemelj do Križevske vasi in rekonstruirano regionalno cesto Metlika – Podzemelj od Primostka do Grma, nov pločnik na Primostku ter dva para avtobusnih postajališč na Primostku in Otoku.

Mesto Metlika so v zadnjih letih zlasti v času poletne turistične sezone in ob praznikih hromili prometnimi zastoji, ki poslabšujejo prometno varnost na celotnem cestnem omrežju državnih in lokalnih cest. Lokalnim prebivalcem je bil onemogočen dostop do stanovanjskih objektov, otežkočeno je bilo tudi učinkovito opravljanje nalog policije pri nadzoru državne meje. Razmere so bile najbolj nevzdržne za prebivalce obmejne Križevske vasi, ki je bila v času prometne blokade praktično odrezana od mesta.

Ministrstvo za notranje zadeve, Direkcija za infrastrukturo in Občina Metlika so zato pristopili k izvedbi potrebnih aktivnosti za rešitev in izboljšanje prometne ter varnostne situacije v Metliki. Pomembno vlogo pri iskanju rešitve je odigrala tudi Mestna skupnost Metlika, ki je opozarjala na stiske tamkajšnjih prebivalcev. K hitrejši izgradnji ceste so s tvornim sodelovanjem pripomogli tudi lastniki zemljišč ob novo zgrajenem odseku.

V okviru naložbe so asfaltirali 675 metrov ceste do Križevske vasi ter uredili odvodnjavanje in priključke z ustreznimi navezavami. Vrednost gradbenih del znaša okrog 230.000 evrov, od tega bo tretjino sredstev zagotovila Občina Metlika, preostanek pa ministrstvo za notranje zadeve in ministrstvo za infrastrukturo.

Nove pridobitve tudi na Primostku

Sočasno so namenu predali tudi prenovljeno regionalno cesto Metlika - Podzemelj, od Primostka do Grma, nov pločnik na Primostku ter dva para avtobusnih postajališč na Primostku in Otoku. Novih pridobitev so poleg krajanov Primostka in Otoka najbolj veseli predvsem tisti Belokranjci, ki se vsakodnevno vozijo na delo v metliško oziroma sosednjo črnomaljsko občino. Projekt v vrednosti 1,8 milijona evrov financirata Direkcija za infrastrukturo in Občina Metlika.

Otvoritev so popestrili harmonikarka Zoja Šuklje, učenka 1. razreda OŠ Podzemelj, recitatorka Ajda Zgaga Misja, učenka 6. razreda OŠ Metlika in pozavnist David Kopač, učenec Glasbene šole Črnomelj.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj