Na vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Vinica

Današnji dan slovenske hrane je več kot 300.000 otrok ter vzgojiteljev in učiteljev že 11. začelo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki je letos potekal pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«. Dan slovenske hrane je namenjen ozaveščanju o pomembnosti slovenske hrane za slovensko kmetijstvo in prehranskih navadah, saj to zagotavlja večjo prehransko varnost v državi.

Tudi na OŠ Vinica so se letos pridružili vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila. Na jedilniku so imeli enolončnico s kislo repo in jabolčno pito s polnozrnato moko.

Zajtrkovali so pred pričetkom pouka. Na jedilniku so bili: polnozrnati kruh, ekološko maslo, lokalni med, lokalno mleko in lokalno jabolko.

Učenci prve triade so po zajtrku ustvarjali na temo čebel, sadja, zelenjave, peli in plesali.

Pri pouku gospodinjstva so poskrbeli za razstavni pano v avli šole, pri sodobni pripravi hrane pa so pripravili in se posladkali s pečeno proseno kašo z jabolki. Izobesili so plakata na temo prosene kaše in slovenskega tradicionalnega kosila – jote.

Vir: OŠ Vinica
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj