Na vsebino

Tista o zajcu

Včeraj je lutkovno gledališče Taus teater iz Novega mesta na povabilo Knjižnice Črnomelj, Kulturnega centra Semič in Vrtca Sonček Semič v Kulturnem centru v Semiču gostovalo z odlično lutkovno predstavo o pozabljivem zajčku.

Nastopila je izjemna lutkarska družina Grabrijan v sestavi Maje, Enje, Tatjane in Ajde. Navihana in preprosta lutkovna igrica nam je skozi zgodbo v kateri sta nastopala dva zajčka, krtek, lisica in sova pokazala, da sta v življenju prijateljstvo in sloga zelo pomembna, prav tako pomembna kot pamet in spomin, če ne celo bolj. Predstava je bila hkrati 1. skupno srečanje knjižnih moljčkov, ki so se v letošnjem šolskem letu na novo ali ponovno vpisali v bralni klub za otroke od 3. do 7. leta.

Direktorica Kulturnega centra Semič Irena Plut nam je v uvodu na kratko predstavila bogat in pester program Tedna otroka, vodja bralnega kluba Knjižni moljček Breda Kočevar pa je še posebej pozdravila knjižne moljčke.

V Krajevno knjižnico Semič se je v mesecu septembru vpisalo 18 otrok in v Knjižnico Črnomelj 64 otrok. Po predstavi so moljčki prejeli članske izkaznice, koledarček srečanj za šolsko leto 2016/17, navodila za starše in vabilo za sodelovanje pri Pikini bralni znački. Otroci bodo v petih skupinah obiskovali mesečna pravljična srečanja v obeh knjižnicah in zaključili aprila meseca 2017 s skupno prireditvijo.

S svojo dejavnostjo v knjižnici želimo doseči, da bi naši najmlajši obiskovalci in njihovi starši začutili, kako pomembno si je v današnjem nemirnem in nasilnem času vzeti prijeten in tihi čas za medsebojno druženje ob knjigi. Zato smo v letošnjem šolskem letu vnesli kar dve novosti. V sodelovanju s Knjižnico Velenje bomo otroke in starše povabili k sodelovanju pri Pikini bralni znački, za starše pa bomo organizirali tri predavanja odličnih strokovnjakov s področja branja in vzgoje otrok.

Lepo in pestro bo!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj