Na vsebino

Tiskovna konferenca pred Vinsko vigredjo 2023

V prostorih Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika je danes potekala tiskovna konferenca za Vinsko vigred v Beli krajini 2023.

V Metliki bo letos potekala že 41. Vinska vigred v Beli krajini, ki že dolgo ni več samo praznik nagrajenih vin, ampak tudi praznik belokranjskih dobrot, etnoloških posebnosti in kulturnih dosežkov, je ob tej priložnosti predstavnikom medijev povedala metliška županja Martina Legan Janžekovič.

Organizator Zavod Metlika je skupaj z Društvom vinogradnikov Metlika, Društvom kmečkih žena Metlika in Športno zvezo Metlika letos pripravil pestro tridnevno dogajanje in raznolik spremljevalni kulturni program. Ta nosi duh, energijo in tradicijo preteklih Vinskih vigredi, a je hkrati privlačen za vse generacije in vse sodelujoče pri organizaciji prireditve.

Direktorica Zavoda Metlika dr. Marjetka Pezdirc je predstavila letošnji koncept prireditve, sodelavka Suzana Puškarić program in rezultate ocenjevanja za najboljšo belokranjsko pogačo, predsednik Društva vinogradnikov Metlika Andrej Škof pa rezultate letošnjega ocenjevanja vin za 41. Vinsko vigred in koncept degustacije nagrajenih vin, ki ji boste vse dni prireditve lahko poskusili na dvorišču metliškega gradu.

Svoje vtise kot aktualna nosilka naziva kraljica metliške črnine je delila dosedanja kraljica, Eva Štefanič, predstavila pa se je tudi bodoča kraljica Nina Pečarič.

Vsem sponzorjem in donatorjem, ki ste omogočili izvedbo letošnje prireditve in prepoznali njeno pomembnost in potencial za razvoj belokranjskega turizma, se najlepše zahvaljujemo.

Program letošnje Vinske vigredi najdete TUKAJ.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj