Na vsebino

Tehniški dan v 4. razredu – poskusi z elektriko

V sredo, 29. marca, smo četrtošolci imeli naravoslovni dan. Izvedli smo ga kar v naši učilnici. Izdelali smo električni krog in svetilnik. Najprej smo si pripravili pripomočke in potreben material za izdelavo. Učiteljica nam je sproti podajala navodila, mi pa smo se trudili, da bi izdelali pravilno. Izdelava ni bila preveč fizično naporna. Potrebne so bile dobre ročne spretnosti in natančnost. Delo se mi je zdelo zanimivo. Pomembno je bilo, da na koncu izdelek zasveti. Vsem je uspelo. (Lovro Vuk)

V sredo, 29. 3. 2023, smo imel tehnični dan. Izdelali smo električni krog in svetilnik. Prvo nam je učiteljica dala navodila in povedala kaj bo ocenjevala. Ko smo uspeli narediti električni krog, smo ga razstavili in smo začeli z izdelavo svetilnika. Vmes smo imeli malico. Nato smo okrasili svetilnik in ga dokončali. Izdelovanje svetilnika ni bilo tako lahko, kot je izgledalo, vendar mi je bilo všeč. Tehnični dan mi je bil lep in komaj čakam, da svetilnik prinesem domov in ga pokažem atku. (Nika Babič)

V torek zvečer sem komaj čakala, da bo sreda, da bomo imeli tehnični dan. Bila sem zelo živčna, kako mi bo šla izdelava svetilnika. Zjutraj, ko sem prišla v razred, smo po par minutah že začeli z delom. Najprej smo si vse pripravili, potem pa je učiteljica zapisala kriterije ocenjevanja in nam razložila potek dela. Med delom mi je priskočila na pomoč, ko mi kaj ni uspelo, drugače pa sem vse sama izdelala. Pri svetilniku pa mi je šlo dobro tudi brez učiteljice. Živčna sem, katero oceno bom dobila. Ampak mi je bil ta tehnični dan zelo všeč in komaj čakam naslednjega. (Rebeka Kopač)

V sredo, 29. 3. 2023, smo imeli tehniški dan. Najprej smo si pripravili pripomočke. Učiteljica nam je razložila postopek izdelave. Začeli smo s sestavljanjem električnega kroga. Ta del mi ni povzročal težav. Potem smo delali svetilnik. Skozenj smo napeljali žici in spodaj naredili stikalo na podlagi. Največ težav sem imela ravno pri stikalu. Ko mi je končno uspelo, sem bila zelo vesela. Krog je bil povezan in s stikalom smo lahko prižigali in ugašali lučko na svetilniku. Pri tem izdelku sem se veliko novega naučila. Kljub težavam s stikalom, sem bila na koncu zadovoljna. Dan mi je minil hitro, bilo mi je všeč. (Neja Dajčman)

V sredo, 29. 3. 2023, smo imeli tehniški dan – Poskusi z elektriko. Na začetku smo naredili električni krog, ki mi je bil zelo zanimiv. Po malici smo izdelali svetilnik, katerega smo po želji okrasili. Na njega smo dali tudi žarnico, ki je svetila s pomočjo električnega kroga. Delal mi je težave, ampak je na srečo uspel. Ta dan je bil zelo poučen in zanimiv. (Neža Koce)

Zvečer sem komaj čakala današnji dan. Začelo se je, ko smo vzeli naravoslovne škatle. Najprej smo naredili električni krog. Bilo je zelo zabavno. Nastopila je malica, ki je zelo teknila. Potem smo začeli delat še svetilnik, ki mi je delal težave. Medtem nas je še obiskala zobozdravnica. Mislim, da mi bo ta dan še veliko dni ostal v spominu. (Tanja Štrekelj)

V sredo, 29. 3., smo imeli naravoslovni dan. Najprej je učiteljica naredila na tablo načrt, potem smo vzeli zvezek od naravoslovja in napisali kriterije. Sledil je del z električnem krogom, ki mi je delal majhne težave. Potem smo imeli malico. Za malico so bili cmoki. Med malico nas je obiskala še zobozdravnica. Ko smo pomalicali, smo začeli delati svetilnik, ki mi je delal velike težave, sploh ko sem moral narediti stikalo. Ta dan je bil precej poučen. (Matic Črnič)

V sredo, 29.3.2023, smo učenci 4. razreda imeli tehniški dan. V šolo smo prišli kot običajno (z avtom ali avtobusom), potem pa začeli z električnim krogom 1. in 2. uro. Sledila je malica. Ko smo pomalicali, smo razstavili električni krog in začeli sestavljati svetilnik. Lotili smo se dekoracije, potem pa sestavljati svetilnik.
TA DAN MI JE BIL ZELO VŠEČ!!!!!! (Samo Željko)

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj