Na vsebino

Teden pisanja z roko tudi v DSO Črnomelj

V tednu od 23. do 27. januarja je potekal Teden pisanja z roko, ki ga je kot svoj osrednji letni dogodek že osmič organiziralo društvo Radi pišemo z roko. Osnovni namen društva je ozaveščanje širše strokovne in splošne javnosti o pomenu pisanja z roko ter spodbujanje le-tega, glavna cilja pa sta ohranjati kulturo pisanja z roko pri mlajših in starejših ter ozaveščati o prednostih pisanja z roko in škodljivosti pretirane uporabe tipkovnice v pisnem komuniciranju. Letošnja nosilna tema je bila Mislim tiho, pišem počasi, ki je v ospredje postavila dejstvo, da pisava odraža naša notranja stanja, obenem pa opozorila na počasnost in z njo povezani premišljenost ter osredotočenost kot na nekoliko pozabljene, zagotovo pa vsaj zapostavljene vrednote.

Aktivnostim v okviru Tedna pisanja z roko so se v sodelovanju s Knjižnico Črnomelj pridružili tudi v Domu starejših občanov Črnomelj.

V društvu Radi pišemo z roko ugotavljajo, da je splošno zanimanje za Teden pisanja z roko, s tem posledično tudi samo pisanje z roko, iz leta v leto večje. Letos so tako zabeležili rekordno število prijav, in sicer 325 institucij s skupno 59.198 udeleženci.

Vir: DSO Črnomelj, Radi pišemo z roko
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj