Na vsebino

Svetovni dan društva diabetikov proslavili tudi v Metliki

Društvo diabetikov Metlika je imelo sinoči proslavo ob prihajajočem Svetovnem dnevu diabetikov. Zbralo se jih je 150 v dvorani Kmetijske zadruge Metlika. Kulturni program je vodil Janez Lah kot vedno izvirno in duhovito. Govoril je o sladkorni bolezni, recitiral pesmi in na koncu, ne bi verjeli , še igral na tamburico. Sprovociral jih je, da so tudi skupaj z njim zapeli par belokranjskih pesmi. Osrednji umetniški dogodek pa je bil nastop tria klarinetistk Glasbene šole Črnomelj, podružnice Metlika. Nastopila je tudi Janezova soseda iz Drašičev, ljudska pesnica Jožica Dragovan z ljubezensko pesmico. Mira Vladič je recitirala prav za to priložnost napisano pesem. Poizkusil se je tudi Juš Mihelčič z priložnostnima pesmicama o Alzheimerju in sladkorni. Vmes je igral ansambel Janko in prijatelji stare evergreen skladbe, kar so vsi z navdušenjem sprejeli.

Predsednik DDM Slavo Prevalšek je spregovoril o prazniku diabetikov in o delu, ter poslanstvu Društva diabetikov Metlika. Kaj se je vse dogajalo je posnel Vaš kanal in v kratkem lahko pričakujemo zanimivo reportažo.

Glavni dogodek večera pa je bilo predavanje Tanje Mišmaš dr. med., Multimorbidnost pri sladkornih bolnikih. Vsi so prav pozorno poslušali zanimivo predavanje in ga na koncu nagradili z bučnim aplavzom.

Brez diabetične večerjice tudi ni šlo. Prizadevni kuharji in kuharice KZ Metlika so nam pripravili res dobro enolončnico, ki je vsem zelo teknila. Vmes je igral Janko in prijatelji in bilo je lepo. Na koncu je Slavo Prevalšek vse spomnil na pohod, ki bo v nedeljo 13. novembra ob 9. uri. Po Urbanovi poti bodo hodili v spomin našega člana Rudija Hrastarja. Na domačiji pri Hrastarjevih bodo zaključek pohoda proslavili še s pečenim kostanjem in odličnim Zinkinim domačim čajem.

Za konec ni treba velikih besed. Druženje v DDM je stalnica in nekoliko olajša prenašanje bolezni. Diabetiki so veseli ljudje in to tudi šteje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj