Na vsebino

Študijski obisk na ŠOSO Ivo Lola Ribar Kraljevo, Srbija​

V četrtek, 7. 6.​ 2018, ​smo se v poznih večernih urah odpravili na 3-dnevni študijski obisk na ŠOSO Ivo Lola Ribar v Kraljevo. S prijateljsko šolo iz Kraljeva že več let uspešno sodelujemo na področju športa, projektov in študijskih obiskov. Tokratnega obiska sta se udeležili učenki Nastja Džurdžević in Mateja Šuklje v spremstvu učiteljic Indire in Katje. Potovali smo z mladinsko folklorno skupino Dragatuš, s katero smo tudi bivali v dijaškem domu.

Po večurni vožnji smo se namestili v sobe in si privoščili kratek po​č​itek. ​Obiskali smo šolo SOŠO Ivo Lola Ribar”, si​ ogledali​ šolske​ prostor​e ter hospitirali pri pouku in spoznali njihov način vzgojno-izobraževalnega dela. Sledilo je druženje z učenci in učitelji šole.

Zvečer smo se sprehodili po ulicah Kraljeva in si ogledali folklorno povorko ter nastope folklornih skupin.

V soboto ​so nas gostitelji odpeljali na izlet. Ogledali smo si samostan Žiča iz 13. stoletja, v katerem je bilo kronano 7 srbskih kraljev. Nato smo se zapeljali do znamenitega turističnega mesta Vrnjačke Banje, kjer se nahaja najbolj znano zdravilišče in kopališče v Srbiji. S sprehodom skozi mesto smo si ogledali znamenitosti, med katerimi so tudi “Most ljubavi” in park “Japonski vrt”. Dan smo zaključili s tradicionalnimi čevapčiči na splavu “Kraljica ibra” na reki Ibar.
V nedeljo smo se po zajtrku poslovili od gostiteljev in se polni vtisov vrnili proti domu.

Več fotografij najdete na spletni strani šole (klik na vir spodaj).

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj