Na vsebino

Strokovni posvet uradnikov upravnih enot

Rekordno nizka brezposelnost med drugim prinaša velika strukturna neskladja na trgu dela, kar pomeni kritično pomanjkanje delavcev. Zato je toliko večje povpraševanje po tuji delovni sili.

Enotno dovoljenje za prebivanje in delo omogoča tujcem iz držav izven EU vstop v našo državo ter začasno bivanje, zaposlitev in delo v Sloveniji. Enotno dovoljenje izda upravna enota. Velika potreba po tuji delovni sili pomeni večjo težnjo ter pritiske po izdanih dovoljenjih. Posledično te pritiske občutijo uslužbenci. V medijih je zaslediti novice o zaostankih na nekaterih upravnih enotah. Več kolegov načelnikov je pri nas poizvedovalo:

- Kako lahko tvoji uradnici naredita toliko?
- Kaj počnete drugače od naših?
- Kako to, da pri vas ni toliko bolniških?

Tako je padla ideja glede organizacije strokovnega posveta uradnikov iz več upravnih enot, ki se srečujejo z istimi izzivi, in sicer:

- kako narediti več v čim krajšem času v zakonskih okvirjih,
- kako poenotiti prakso,
- kako obvladovati vedno večje število vlog,
- deliti dobre prakse,...

Uslužbenci UE Črnomelj, Brežice, Krško, Kočevje, Metlika in Sevnica so si izmenjali prakse s ciljem poenotenja teh. V sproščenem vzdušju so se odkrito pogovorili o problematiki, o njihovi preobremenjenosti in kar je najpomembnejše, so se med seboj spoznali. Tako si bodo v nadaljevanju lažje pomagali oz. nudili podporo. Neprecenljivi so bili njihovi nasmejani ter zadovoljni obrazi po končanem srečanju.

Na sodelavki smo zelo ponosni. Sta dragocen del ekipe UE Črnomelj. Z odličnim delom vztrajata zaradi dobrih medsebojnih odnosov, ekipnega duha, občutka varnosti ter prepoznanosti. Skupaj smo v dobrem in slabem. Le tako zmoremo več.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj