Na vsebino

Številne dejavnosti za belokranjske počitnikarje

Potem ko so minuli teden počitnice uživali šolarji iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja, se danes počitnic veseli še druga polovica šolarjev z vzhodne Slovenije. Teden dni težko pričakovanih zimskih počitnic se je tako pričel za okoli 84.694 osnovnošolcev in 34.350 dijakov vzhodne Slovenije. Organizatorji so za ta čas pripravili pester nabor aktivnosti, tudi brezplačnih. V začetku tedna bo del vsebin tudi pustno obarvan. In kam vse se lahko odpravijo belokranjski počitnikarji? V nadaljevanju smo zbrali nekaj namigov.

Pustne kreativne ustvarjalne delavnice za otroke in mlade bodo danes ob 17. uri potekale v novem večnamenskem prostoru v Kreativni hiši mladih v bivšem hotelu Lahinja. V okviru tega ustvarjalnega dogodka bo MC BIT Črnomelj v uporabo prevzel večnamenski prostor v katerem bodo v prihodnosti izvajali svoje aktivnosti.

RIC Bela krajina v času šolskih počitnic vabi na brezplačne kreativne delavnice pod vodstvom Ajde Skrbinšek v Spominsko hišo Otona Župančiča Vinica. Na pustni torek bodo pripravili delavnico poslikave obraza, ki je namenjena otrokom do 10. leta starosti. Na obraz bodo slikali različne motive z barvami, ki so primerne za poslikavo kože. Izdelovali bodo tudi pustne maske iz papirja. Delavnica je namenjena otrokom od 8. do 12. leta starosti. Pri delavnici lahko sodelujejo tudi starši. Iz tršega papirja in kolaž papirja si bodo otroci lahko izdelali svojo pustno masko za obraz.

V sredo, 2. marca, pripravljajo v Spominski hiši Otona Župančiča Vinica tudi delavnico poslikave tekstila. Namenjena je otrokom od 5. do 12. leta. Zaželeno je, da so na delavnici prisotni tudi starši. Otrok si bo lahko poslikal svojo majčko oz. vrečko z barvami za tekstil. Prijave na delavnice zbirajo do zapolnitve mest na elektronski naslov [email protected] ali 040 147 765.

Hiša Sadeži družbe Metlika vabi, da svoje najmlajše pripeljete na kreativno druženje v okviru njihovega počitniškega tabora. Otroški tabor za otroke od 6. do 12. leta pripravljajo tudi v Hiši Sadeži družbe Črnomelj.

Razvojni center Novo mesto organizira enodnevno zimsko počitniško delavnico robotike. Delavnica bo v torek, 1. marca, potekala tudi Mladinskem centru Metlika, dan pozneje pa tudi v prostorih ZIK Črnomelj.

Kulturni center Semič in Turistično društvo Semič pa najmlajše vabita na dogodka v sklopu otroškega pustovanja. V torek ob 10. uri bo v KC Semič potekala delavnica poslikave obraza, ob 17. uri pa ste vabljeni v KC Semič na otroško predstavo v izvedbi vzgojiteljic Enote vrtec Sonček z naslovom Dobri snežak.

V Belokranjskem muzeju Metlika bodo tudi to sredo in četrtek ob 11. uri potekale »vezene počitnice«.

Zimskih radosti se lahko počitnikarji od danes naužijejo tudi na smučišču Gače, kjer je odprta otroška proga, obratuje pa vlečnica Medo. Prav tako izvajajo otroške počitniške tečaje in sankanje.

Šolarji bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 7. marca. Naslednje počitnice jih čakajo konec aprila.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj