Na vsebino

Stara Metlika (313)

Juš Mihelčič:

"Tu pa bom malo v zadregi. Metliške punce malo starejše kej ja.

Tretja od leve je Mojca Kobetova, ta mala spredaj Marica Šajatovič, zejno Alenka Bano, Mimica Ružič i ta na koncu Tonka Rusova. Kej je bil razlog, da majo klobučke, ja neznam. Ajde, vogonevejte."

Alenka Mežnaršič:

"Tako Juš, od leve s Hrasta Carica, Milena Jagodič - Cesar, Mojca Kobe - Starc, za njo Majda Vraničar - Govednik, poleg Ivanka Vukšinič - Pečarič, pred njo Marica Šajatovič - Bokun, za njo Alenka Bano - Mežnaršič, Mimica Ružič - Zupančič, Slobodanka Ivanc, Tonka Rus - Geršič, ples mazurka, ki nas ga je naučil Slavo Rajmer, naš telovadni učitelj."

Juš Mihelčič:

"Znau sm ja, da brez Alenke nebo nč. Zdej pa še lahko izdam eno tejno. Ja sm biu včasih za poštara i sm noso listke fantom, ki so jim punce pisale. Jako me je firbc mantrau kej piše i biu sm jako razočaran. Navadno je pisalo: "Pr lampi ob šestih". To bi se reklo, da sm ja nadomeščal mobi, ki ga ondej še ni blo. I v kino sm večrat šo po komandi, da sm čuvau sestrično. Nč od tega, mene so poslale odnaprej, one pa so se ščipale s fanti v zadnji vrsti. Sm pa dobo zato za eno kepico sladoleda i fse tejne so ble pr meni zaklenjene. Meni so punce zaupale."

Alenka Mežnaršič:

"Vse te 'lepe deklice' so od tebe starejše sedem let ali kakšnega pol leta več ali manj. Kakšne smo danes in koliko nas še je bi bilo vprašanje. Za štiri vem, da jih več ni med nami. Druge pa babice in prababice ha, ha. Približno 70 let je od nastanka te slike."

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj