Na vsebino

Srečanje uporabnikov podporne in nadomestne komunikacije

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo Dofke Boštjančič Draga pri Igu je v četrtek, 15. oktobra 2015, potekalo 14. srečanje uporabnikov podporne in nadomestne komunikacije (PINK).

Srečanja smo se udeležili tudi predstavniki naše šole: logopedinja Vlasta, varuhinja Renata in učenec Marko iz oddelka PPVI 2, ki za komunikacijo uporablja sličice, kretnje ter komunikator na tablici.

Najprej smo si ogledali glasbeno predstavo o treh mucah, v kateri so zaigrali naši gostitelji. Nato smo se pomerili v kvizu na temo Moja Slovenija. V treh skupinah smo na vprašanja odgovarjali s pomočjo sličic ter najrazličnejših komunikatorjev (naprave za sporazumevanje). Na koncu so vsi udeleženci skupaj “zapeli” pesem Slovenija, od kod lepote tvoje. To je bilo prav posebno doživetje, saj so nekateri peli na mikrofon, večina pa je pesem “zapela” tako, kot jim to omogočajo komunikatorji – s pritiskom na gumb so predvajali posnetek pesmi. Vsi udeleženci kviza so dobili priznanje.

Po skupnem kosilu je sledilo druženje s plesom. Spoznali smo veliko novih prijateljev, pa tudi veliko možnih načinov sporazumevanja za osebe, ki ne zmorejo govora.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj