Na vsebino

Sprejeli proračun za prihodnje leto

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Včeraj so se v Kulturnem domu Metlika na svoji 20. redni seji sestali člani metliškega Občinskega sveta, ki so za obravnavo desetih točk dnevnega reda, potrebovali dobri dve uri.

Po sprejemu zapisnika prejšnje redne seje, so se najprej seznanili z razmerami in delovanjem Zdravstvenega doma Metlika v času epidemije covida-19. Nato so obravnavali in sprejeli elaborat o oblikovanju cene storitev gospodarske javne službe – zbiranje komunalnih odpadkov.

Sledila je prva obravnava proračuna občine za leto 2022, ki so ga svetniki po daljši razpravi v prvi obravnavi tudi sprejeli. Druga obravnava proračuna je predvidena v januarju, zato bo izvrševanje proračuna za prihodnje leto potekalo na podlagi sklepa o začasnem financiranju Občine Metlika v obdobju januar – marec 2022 oziroma do sprejetja novega proračuna.

Sprejet je bil tudi sklep o višini točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, ki v prihodnjem letu ostaja nespremenjena glede na letos. Sprejeta je bila tudi informacija o stanju komunalne opreme po naseljih in ulicah na območju občine Metlika za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v letu 2022.

V sklopu kadrovskih zadev je bil zaradi podane odstopne izjave do izteka mandatne dobe imenovan član Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter član Odbora za gospodarstvo, finance in premoženje. Imenovali so tudi nadomestnega predstavnika ustanovitelja v Svetu javnega zavoda Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika.

Sprejeti sta bili tudi dve premoženjsko pravni zadevi.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj