Na vsebino

Sončna pravljica pod čudežnim drevesom

Danes je v Knjižnici Črnomelj potekalo že peto pravljično srečanje pod čudežnim drevesom. Zaradi slabega vremena smo se preselili v pravljično sobo in se imeli lepo. Čeprav so nebo prekrili sivi in z dežjem napolnjeni oblaki, je nam v pravljični sobi posijalo sonce.

Prebrali smo čudovito pravljico o soncu, ki je pripotovalo na zahod in se odpravlja spat. Mimo prijadra oblaček in ga prijazno povabi na svojo rojstnodnevno zabavo. Sonce je tako neučakano, da od razburjenja ne more zaspati. Ljudje se jezijo, otroci nočejo spati…Na zemlji nastane velika zmeda. K soncu se odpravijo njegovi prijatelji, da bi mu pomagali zaspati. Toda uspeha ni in ni. Sonce nikakor ne more zatisniti oči. Končno mimo pripiha veter, ki ima pravo zdravilo zanj in to zdravilo vedno pomaga. Tako soncu kakor tudi vsem otrokom sveta. Pa veste katero je to zdravilo? Ja pravljica, vendar, ki nas ponese v čudoviti svet sanj.

Po čudovitem koncu pravljice smo si naredili sonce, ki nam bo krasilo steno v našem domu.

Otroci in starši, prijazno vabljeni tudi naslednji četrtek, ob 10. uri pod naše čudežno drevo, ko bo z vami nova pravljica in delavnica.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj