Na vsebino

Sodelovanje na dogodku v Romskem centru

Knjižnica Črnomelj že drugo leto dobro sodeluje z Večnamenskim romskim centrom v Črnomlju. Mesečno obiskujemo otroke in pripravljamo različne pravljice in delavnice.

Včeraj smo bili povabljeni na posebni enourni dogodek, na katerem je bila poleg romskih otrok povabljena tudi skupinica otrok in vzgojiteljic iz Vrtca Loka. V programu smo sodelovali s kamišibaj predstavo.

Slađana Adamov, vodja romskega centra v Črnomlju, je vrtčevske otroke skozi prijeten pogovor seznanila s samim delovanjem centra in o življenju Romov nekoč in danes. Skozi kulturni program so nato romski otroci pokazali, da so zelo dobri v branju in recitiranju v romskem jeziku, zaigrali so na harmoniko in uprizorili kratko igrico o prvem šolskem dnevu nekega romskega dečka. Nastopili so tudi s svojim prvim kamišibajem, ki je nastal po navdušenju in ob ogledu predstave o sebičnem velikanu. Nato so zapeli še otroci iz vrtca.

Po koncu prireditve so romski otroci med ostale otroke razdelili igrače in se skupaj igrali. Bilo jih je res lepo videti. Zelo prijetna in poučna urica, ki nas je čisto vse naučila zelo veliko: predvsem strpnosti, spoštovanja različnosti in sodelovanja, ki ga je dandanes premalo.

Čestitke Slađani, ki svoje delo opravlja odlično in z velikim srcem!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj