Na vsebino

V Gradcu že 10 let telovadijo po metodi 1000 gibov

V Gradcu smo včeraj obeležili 10 let skupine Društva Šola zdravja – Gradac. Njihovega praznovanja sta se udeležili predsednica društva Zdenka Kavčič in podpredsednica Mojca Šikonja, ki sta jim podelili pohvale in nagrade za vztrajnost pri redni jutranji telovadbi. V Gradcu telovadijo same ženske, trinajst jih je "kurajžnih" in pravijo, da moških ni, ker jim je ljubše gledati jih iz gostiln.

Povprečna starost v skupini je 72 let, najstarejša članica je 82-letna Ana Črnič. Skupino od samih začetkov vodi Mira Novak, ki nam je povedala, da je kar trajalo, da so se registrirale kot uradna skupina Šole zdravja. “Še preden smo slišale za Društvo Šola zdravja, smo že vrsto let telovadile v telovadnici v našem Kulturnem domu. Ideja o vključitvi ni in ni zaživela. Šele po obisku predavanja dr. Grishina in naših sosed iz skupine Črnomelj smo spoznale vaje in celo leto poskusno telovadile. Aprila 2014 je padla odločitev, da se Društvu Šola zdravja tudi uradno pridružimo.”

Tako zdaj že deset let telovadijo pred Gasilskim domom v Gradcu, pol ure šest dni v tednu (od ponedeljka do sobote), začnejo pa ob 8. uri. Vsakodnevno izvajajo tudi vaje za moč, z flašami napolnjenimi s peskom. En dan v tednu se odpravijo na trim stezo, tam naredijo nekaj vaj iz projekta Dihamo z naravo.

Kot so povedale, jih druženje ob telovadbi bogati, zato bodo nadaljevale s tem zdravim začetkom dneva. Vabijo tudi druge, da se jim pridružijo, ker jim ne bo žal.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj