Na vsebino

Skupaj ustvarimo podjetniško okolje v Beli krajini, 2. del

Na delavnici v Semiču so svojo podjetniško pot skozi različne oblike vstopa na trg predstavili uspešni lokalni belokranjski in dolenjski podjetniki (ce). Jerneja Kamnikar iz VIVO cateringa je predstavila kako se je začela ukvarjati s cateringom, kje je videla potencial podjetja ob ustanovitvi leta 1993, pomen izobraževanja v njihovi dejavnosti, prelomnice in izzive podjetja.

Silvija Špehar iz podjetja Kanas, d.o.o., ki se ukvarja z ekološko konopljino kozmetiko je predstavila kako se je realizirala njena poslovna ideja, pomen medsebojnega sodelovanja in vključitve v podjetniški inkubator ali coworking prostor ter pozvala prisotne, da izkoristijo možnosti, ki jim jih ponujajo razvojne institucije na območju.

Petra Škarja je navzočim pojasnila, kako se je pričela ukvarjati s pisanjem knjig, da so za podjetništvo potrebne "iskrice v očeh in strast v srcu", naj ne čakamo pravega trenutka ter izpostavila pomen potovanj in branja knjig za našo osebno rast.

Sabina Gosenca je predstavila svojo podjetniško pot od honorarnega novinarskega dela do redne zaposlitve na radiu, odprtja svojega s.p., mejnike v svojem življenju in izkušnjo s coworkingom.

Rihard Zupančič je predstavil dejavnosti na Turistični kmetiji Zupančič na Jelševniku, od sadjarstva (sok in kis), vinogradništva, ovčjereje in ribogojstva.

Računovodkinja Zalka Bosanac je predstavila "Kako in kje začeti v podjetništvu" in v okviru tega govorila o poslovni ideji, konkurenci, raziskavah trga in poslovnem načrtu, kaj je potrebno preveriti, preden se podamo v podjetništvo ter kaj igra ključno vlogo za uspeh v podjetništvu.

Domen Bole je na koncu predstavil Tehnološki park Ljubljana kot največji ekosistem za spodbujanje tehnološkega podjetništva v JV Evropi ter na "živih" primerih predstavil rezultate njihovega dela pri vzpostavljanju podjetniških ekosistemov doma in v tujini ter kaj s tem okolja pridobijo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj