Na vsebino

Sklepna prireditev 13. literarnega natečaja Lepota besede 2018

Knjižnica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj sta letos v mesecu maju že trinajstič razpisala literarni natečaj Lepota besede »Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto«. Na natečaj se je prijavilo 24 literatov iz Bele krajine in širše Dolenjske.

V petek popoldne so se ustvarjalci v pravljični sobi najprej srečali s strokovnim ocenjevalcem Samom Dražumeričem, literarnim mentorjem iz Novega mesta, ki tudi sam piše pesmi in prozo. V uvodnem delu je pripravil zelo zanimivo predavanje o pomenu branja klasične in sodobne literature, v nadaljevanju pa je literatom podal svoje strokovno mnenje o njihovem literarnem ustvarjanju. Pri natečaju so sodelovali: Amon Antonija, Babič Mladen, Bajt Marija, Balaževič Terezija, Basarac Lidija, Cvirn Ivana Jana, Hrovatič Ivan, Kampl Petrin Petra, Kapele Jožica, Korponai Ivan, Košar Tanja, Lekše Marjeta, Logar Berta, Lovrin Terezija, Mervar Nace, Mežnaršič Alenka, Mežnaršič Mojca, Mušič Anica, Ogulin Katarina, Perme Anica, Povše Rezka, Štraus Albina Sonja, Vidmar Anica in Vladić Vladimira.

Ob 19.00 uri je v večnamenskem prostoru potekala sklepna literarna prireditev, na kateri so člani gledališke skupine ZIK Črnomelj prebirali pesmi in odlomke proznih del vseh 24 avtorjev in na kateri so bili razglašeni tudi trije najboljši avtorji po izboru strokovnega ocenjevalca Sama Dražumeriča: Jožica Kapele iz Semiča, Marija Bajt iz Šentjanža in Rezka Povše iz Novega mesta.

Za odlično vzdušje je poskrbela kitaristka in pevka Ditka, program pa je povezoval Jaka Birkelbach. Ob tej priložnosti je izšla tudi knjižica Lepota besede 13, v kateri so izbrane pesmi oz. odlomki proznih del udeležencev literarnega natečaja.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj