Na vsebino

Sklepna prireditev 11. Lepote besede

V petek, 25. novembra, je Knjižnica Črnomelj skupaj z Javnim skladom za kulturne dejavnosti OI Črnomelj, uspešno zaključila že 11. literarni natečaj Lepota besede – Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto.

Letošnji natečaj je privabil rekordno število literarnih ustvarjalcev - kar 45 udeležencev iz Bele krajine, širše Dolenjske, Ribnice in dve udeleženki iz Slovenskega doma KPD Bazovica na Reki.

Pri natečaju Lepota besede je že tretjič sodelovala strokovna ocenjevalka in profesorica slovenske književnosti in sociologije Bogomira Kure. Za sklepno prireditev je izbrala 30 prispevkov in 3 najboljše avtorje natečaja, ki so prejeli posebno priznanje: Tanja Mencin iz Sevnice, Nastasja Schweiger iz Črnomlja in Ivana Vatovec iz Brežic. Izbrane prispevke so interpretirali člani Gledališke skupine ZIK Črnomelj.

Za glasbeno obogatitev prireditve sta poskrbela pianist Blaž Pavlakovič in klarinetist Žan Vlašič, prireditev pa je povezovala Eva Starašinič.

Ob tej priložnosti sta Javni sklad OI Črnomelj in Knjižnica Črnomelj izdali tudi knjižico z odlomki prispevkov 30 najboljših literatov z naslovom Lepota besede 11. Knjižico je oblikoval Gorazd Petrovič.

Z literarnim natečajem bomo nadaljevali tudi v prihodnosti. Organizatorji se že veselimo novih izzivov.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj