Na vsebino

Sklepi 26. redne seje Občinskega sveta Občine Metlika

V sredo je na Občini Metlika potekala 26. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. V okviru dnevnega reda je bilo obravnavanih 19 točk. Po sprejemu zapisnikov prejšnje redne in dopisne seje so se člani občinskega sveta seznanili s problematiko nezakonitih prehodov državne meje. Predstavnik Policijske uprave Novo mesto, g. Igor Petelinc je podal pojasnila v zvezi s trenutno situacijo in morebitnimi ukrepi, odgovoril pa je tudi na zastavljena vprašanja s strani članov občinskega sveta. V nadaljevanju sta bila sprejeta Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Brezovica ter Odlok o ustanovitvi javnega podjetja CERO-DBK d. o. o.. Članom občinskega sveta je bila predstavljena strategija razvoja turizma v destinaciji Bela krajina za obdobje 2018 – 2022 ter celostna grafična podoba destinacijske znamke Bela krajina. Oboje je bilo soglasno sprejeto.

Občinski svet, kot organ Občine Metlika, ki izvršuje ustanoviteljske pravice v javnem zavodu Dolenjske lekarne Novo mesto d. o. o., je podal soglasje k pobudi za odprtje nove lekarne v občini Trebnje. Sprejeto je bilo polletno poročilo o realizaciji proračuna Občine Metlika za obdobje januar – junij 2018 ter sklep o spremembi veljavnega načrta razvojnih programov za obdobje 2018 – 2021.

S strani javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. so bile predstavljene cene storitev pokopališke dejavnosti v Občini Metlika. Po razpravi so bile sprejete cene nakupa grobnih mest, cene grobnin za najem grobnih mest ter cene storitev grobarjev. Poleg sklepa o sprejemu cen, je bil sprejet še elaborat o oblikovanju cen 24-urne dežurne službe v okviru pogrebne dejavnosti. Sprejet je bil sklep o višini točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, ki v letu 2019 ostaja nespremenjena v primerjavi z letom 2018. Sprejeta je bila tudi informacija o stanju komunalne opreme po naseljih in ulicah na območju občine Metlika za izračun v letu 2019.

Na seji so bili sprejeti sklepi o dobitnikih priznanj Občine Metlika v letu 2018 ter sklepi o dobitnikih priznanj za delo na področju športa. Priznanje za delo na področju športa bosta prejela Jožko in Mitja Omerzel, oba kot perspektivna športnika ter Peter Milek, kot športni trener za strokovno delo. Plakete Občine Metlika bodo prejeli Peter Šneljer, Albina Tošeska in Društvo vinogradnikov Metlika, naziv častnega občana Občine Metlika pa bo prejel dr. Janez Dular. Vsa priznanja bodo podeljena na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku v mesecu novembru.

Na seji je bil sprejet letni program športa za leto 2019, v katerem je navedeno kateri programi športa bodo financirani in koliko sredstev bo predvidenih za posamezno vsebino. Sprejetih je bilo sedem premoženjsko pravnih zadev ter sklepa o prenosu nepremičnin Občine Metlika v upravljanje krajevnim skupnostim. V sklopu kadrovskih zadev je bil sprejet sklep o imenovanju predstavnikov ustanoviteljice v svet novoustanovljenega javnega zavoda Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj