Na vsebino

Skavti vabijo k vpisu

Belokranjski skavti – tisti, ki v oranžnih srajcah in s črnobelo rutko okoli vratu pojemo ob večernem ognju, se lovimo po zaraščenih gozdovih, si v kotlih po dežju kuhamo odlična kosila, se učimo preživetja v naravi … Poleg vsega tega, kar vidite navzven, pa se v skavtstvu skriva še veliko več – prava prijateljstva, učenje življenja v skupnosti in skrbi za sočloveka, gojenje ljubezni do narave, neprestana osebna rast vsakega izmed nas.

Vse to pridobivamo skozi celo leto, ko se redno srečujemo na srečanjih, skupaj preživimo še kak vikend, poleti pa se nagradimo z nepozabnim doživetjem tabora. Ob tem nas v preteklem letu ni ustavila niti epidemija, ki je divjala okoli nas – ohranili smo vsa srečanja, še naprej nadgrajevali znanje in ostali povezani, kakor poprej. K vsem tem doživetjem dodajamo še udeležbe na dogodkih, ki se odvijajo na državni ravni. Nedavno smo se tako udeležili državnega pevskega skavtskega tekmovanja Skavtfest, za katerega smo napisali avtorsko pesem in jo z najbolj izvirnim nastopom predstavili pred celo Slovenijo.

Vse te aktivnosti izvajamo že kar 29 let – prihodnje leto bomo tako slavili 30 let, odkar na belokranjskem območju delujemo kot aktivna mladinska organizacija. Leto, ki prihaja, bo tako prav gotovo zelo posebno in polno še več raznih zanimivih dogodkov.

Želiš biti del te naše skavtske dogodivščine tudi ti? Si želiš, da bi skavtske vrednote preko igre in nepozabnih doživetij spoznal tudi tvoj otrok, prijatelj ali sorodnik? Spremljaj našo spletno stran in našo facebook stran, kjer te čaka še več informacij o našem delu in prijave za vpis v novo skavtsko leto. Hoj z nami med breze!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj