Na vsebino

Semič v starih cajtih (361)

130 let PGD Semič; 1894 – 2024 (5)

Podobe z veselice

Po končanem uradnem delu na praznovanju 80-letnice, leta 1974, so semiški gasilci pripravili pod topoli na 'Partizanovem' travniku veliko vrtno veselico.

Na ražnjih so se vrteli jagenjčki in prašički. Pijača je tekla po žejnih grlih in mladi so se živahno zavrteli ob zvokih narodno zabavnega ansambla.

Prizadevni gasilci in gasilke so neutrudno in prijazno skrbeli za številne goste, ki so sedeli za preprostimi iz desk in plohov zbitimi mizami, se veselo družili in uživali v prijetnih prijateljskih pogovorih.

Naslednji dan so se zopet zbrali vsi, ki so sodelovali pri organizaciji in izvedbi praznovanja 80-letnice PGD Semič. Najprej so pospravili prizorišče. Po opravljeni analizi prireditve in preštetem izkupičku so se zadovoljno tudi sami malo poveselili. To so si pošteno zaslužili!

Pričujoči filmček bo vsaj malo prikazal vzdušje na veselici in potegnil iz pozabe premnoge, ki so se skoraj že povsem porazgubili v našem spominu.

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj